En lækker forret med tigerrejer på en gammeldags måde, som vil overraske de fleste middagsgæster.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Mængden af ovenstående vælges efter smag og behag.
  • 2 Det skal se godt ud i glasset og i geléen, så det er en god ide ikke at fylde for meget i.
  • 3 Fonden koges på kalveben, som først brunes i ovnen og derefter dækkes med koldt vand i en gryde og koges.
  • 4 Med en øse skummer man fonden for fedt og urenheder.
  • 5 Fonden saltes.
  • 6 Grofthakkede løg, gulerødder, porre, knoldselleri brunes i ovnen med tomatpure over.
  • 7 Hvorefter det blandes i fonden med kalvebenene.
  • 8 Der tilsættes persillestilk og laurbærblade efter smag.
  • 9 Kalvebenene og grøntsagerne brunes i ovnen dels på grund af smagen og dels for at give farve til fonden.
  • 10 Den færdige fond smages til med krydderier efter eget ønske.
  • 11 Man skal være opmærksom på, at fonden skal være kraftig for at give smag til retten.
  • 12 Noget af smagen forsvinder, når fonden køles, så det gør ikke noget, at den er lidt kraftig, når man smager den til.
  • 13 Det er en god ide at tage halv hønsefond og halv kalvefond til forretten.
  • 14 Hønsefonden er mildere i smagen og passer godt til rejerne.
  • 15 Til 4 portioner bruges cirka ½ liter fond og 4-5 gelatineblade.
  • 16 Gelatinebladene blødes op i koldt vand.
  • 17 Når fonden er færdig, varmes den op, og husblas tilsættes.
  • 18 Der røres, indtil husblassen er fuldstændig opløst.
  • 19

    Den varme suppe tilsat husblas hældes forsigtigt over ingredienserne og sættes på køl natten over.

  • {{recipeDoneText}} Tigerrejer i gelé

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier