Thaimarinerede agurker med rejer

En festlig og meget lækker thai-ret, du kan lave i en håndevending – en oplagt idé til veninde- eller kærestemiddagen.

Sådan gør du

  • 1 Skræl agurkerne og skær dem i kvarte på langs.
  • 2 Skær kernerne væk.
  • 3 Skær agurkerne i trekantede stykker.
  • 4 Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint.
  • 5 Skær hvidløgene i tynde skiver.
  • 6 Rør en marinade af limesaft, fiskesauce, sukker, chili og hvidløg.
  • 7 Vend agurkerne i marinaden.
  • 8 Tør rejerne med køkkenrulle og steg dem i olien på en pande ved middelhøj varme, ca. 3 min på hver side.
  • 9 Vend rejerne med agurkerne og lad dem trække mens tilbehøret gøres klar. Vend dem rundt i marinaden fra tid til anden.
  • 10 Kog risene som angivet på pakken.
  • 11 Skyl forårsløgene, skær dem i tynde ringe og drys over de kogte ris.
  • 12 Knæk enderne af aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 4 min.
  • 13

    Servering

    Server aspargesene til de marinerede agurker og rejer og brug marinaden til at dryppe over risene.
  • {{recipeDoneText}} Thaimarinerede agurker med rejer

Opskriften er udviklet af