Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og ris

Denne hurtige og sunde thai ret blev til under arbejdet med min kogebog Food Fanatic Thai. Den tager ingen tid at bikse sammen, og fyldet på toppen kan varieres alt efter, hvad du måtte have liggende i grøntsagsskuffen. Torsken kan desuden sagtens udskiftes med andre fisk.

Sådan gør du

  • 1 Læg de tørrede svampe i blød i ½-1 time.
  • 2 Pres vandet fra og skær dem i tynde strimler. 
  • 3 Skræl ingefær og skær i julienne (fine stave). Pil løget, halvér og skær det i tynde både. Pil og hak hvidløg, skær forårsløg i strimler og halvér chilien, kassér evt. frø og skær i tynde strimler.
  • 4 Tænd ovnen på 200 grader. 
  • 5 Pensl torskefileterne med olie, læg dem i et ildfast fad og steg dem i den varme ovn i 12-15 minutter afhængig af torskefileternes tykkelse. 
  • 6 Varm imens olie op i en wok, steg hvidløgene gyldne og tilsæt løget. Lad det stege videre i et par minutter og tilsæt svampene, ingefær, østerssauce, fiskesauce og hvid peber. Vend til sidst forårsløg i (gem lidt til pynt). 
  • 7 Anret de stegte grøntsager oven på den ovnstegte fisk lige inden servering og top med chili og forårsløg. Servér med jasminris.
  • {{recipeDoneText}} Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og ris

Opskriften er udviklet af