Thai-marineret oksekød med sauce på kartoffelmos

Energiinformation

  • Protein 35.9 g.
  • Kulhydrater 67.1 g.
  • Fedt 26.2 g.
  • Energifor./ pers 656 kcal
  • Fedtenergi 35 %

Sådan gør du

  • 1 Bland 2 spsk. østerssauce, 2 spsk. soja, cognac, finthakket hvidløg og fintrevet ingefær, ca. 1 tsk. 
  • 2 Kom det i en plasticpose sammen med kødet. Stil det på køl i 5 timer. 
  • 3 Bland 1 spsk. østersauce, 2 spsk. fish sauce, 2 spsk. soja, brunt sukker, 2 spsk. limesaft og endnu en tsk. fintrevet ingefær. Dette er saucen, der serveres til kødet. 
  • 4 Gør forårsløg og skalotteløg i stand og skær det i ringe og helt fine tern. Dette er det grønne og stærke til saucen til kødet. 
  • 5 Skræl kartoflerne og skær dem i tern, kog disse møre i usaltet vand. 
  • 6 Dup kødet tørt og steg det i olie og 1 spsk. smør, ved høj varme fra begge sider i et par minutter, færdig ved middel-høj varme i ca. 4 minutter på hver side. 
  • 7 Hæld marinaden ved og lad den koge op omkring kødet. 
  • 8 Tag kødet fra varmen og pak det ind i bagepapir og et klæde. 
  • 9 Hæld vandet fra kartoflerne og mos disse med smør og smag mosen til med salt. 
  • 10

    Anretning

    Anret mosen med tynde skiver af kød, de to slags løg og saucen, der dels er det, der er tilbage på panden og dels den nye friske sauce.
  • {{recipeDoneText}} Thai-marineret oksekød med sauce på kartoffelmos

Opskriften er udviklet af