Tarteletter kan man spise hele året. Men når naturen byder på friske hvide asparges, er der en ekstra god grund til at hylde den danske udgave af ”den lille tærte”.

Sådan gør du

  • 1 Kom kyllingen i en gryde, og dæk med vand.
  • 2 Bring vandet i kog, og skum overfladen.
  • 3 Skær løg i både og gulerødderne i mindre stykker.
  • 4 Kom grøntsager, salt og krydderier i gryden, og kog op.
  • 5 Skum overfladen igen.
  • 6 Læg låg på, og lad kyllingen simre ved svag varme ca. 1 time, til den er mør.
  • 7 Tag kyllingen op.
  • 8 Si suppen, og kom suppen tilbage i gryden igen.
  • 9 Skræl aspargesene fra hovedet og ned, og skær den nedre, trævlede ende fra.
  • 10 Skær hver asparges i 3 stykker.
  • 11 Kom aspargesene i kogevandet, og lad dem simre i ca. 6 minutter.
  • 12 Tag op, og gem kogevandet.
  • 13 Smelt smørret i en gryde.
  • 14 Tag gryden fra varmen, og rør melet med smørret.
  • 15 Kom tilbage på pladen, og kom kogevand i, imens du pisker.
  • 16 Hæld fløde i, og lad saucen småsimre i 10 min.
  • 17 Juster konsistensen med mere kogevand.
  • 18 Pil kyllingen, og del kød uden skind i mindre stykker.
  • 19 Vend først kyllingekødet i saucen, og så aspargesen.
  • 20 Kom 2 spsk finthakket citronmelisse i gryden, og vend rundt.
  • 21 Smag til med salt og peber.
  • 22 Lun tarteletterne i ovnen, eventuelt på det fad, hvor de skal serveres.
  • 23 Fyld op med kylling i asparges og pynt med hele citronmelisseblade.
  • {{recipeDoneText}} Tarteletter

Tip

Vi har lavet lidt om på den helt klassiske opskrift og vendt lidt finthakket citronmelisse i fyldet.

Opskriften er udviklet af