Sådan gør du

  • 1 Hak mel, salt og smør sammen til en grynet masse.
  • 2 Tilsæt vand og saml dejen, den skal ikke æltes, så trækker den sig sammen under bagningen og bliver mindre sprød.
  • 3 Pak dejen ind og læg den koldt 1-2 timer.
  • 4 Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, sørg for at dejen ikke hænger i hverken kagerulle eller bord.
  • 5 Fold dejen på midten og læg den forsigtigt i tærteformen uden at trække i dejen.
  • 6 Tryk dejen fast langs formens sider og klem overskydende dej af.
  • 7 Eller rul dejen ud til en cirkel mellem to stykker bagepapir eller plastfolie, ca. 25 cm i diameter.
  • 8 Træk det øverste lag papir af.
  • 9 Vend dejen over i en usmurt tærteform af metal ved hjælp af det andet stykke papir.
  • 10 Prik dejbunden med en gaffel og sæt formen i køleskab eller fryser, til den er gennemkold.
  • 11 Forbagning: I mange tilfælde forbages bunden, inden fyldet kommes i.
  • 12 Hvis tærtebunden er iskold og prikket tæt, kan den sættes i ovnen direkte fra fryser/køleskab.
  • 13 Den trækker sig lidt sammen, så dejen må gerne rage lidt op over kanten.
  • 14 Den ubagte tærtebund kan også forbages med kunstigt fyld.
  • 15 Læg et stykke bagepapir eller alufolie over bunden og fyld tørrede ærter, bønner eller salt i.
  • 16 Bag bunden ca. 10 min. ved 200o.
  • 17 Fjern fyldet og fortsæt efter opskriften.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Tærtedej

Opskriften er udviklet af