Tærte med nye kartofler og frisk gedeost

Sådan gør du

  • 1 Børst kartoflerne under rindende vand.
  • 2 Kog dem møre i letsaltet vand ca. 20 min.
  • 3 Smuldr smør, salt og mel sammen.
  • 4 Saml dejen med æg og yoghurt.
  • 5 Ælt dejen til den er jævn og smidig.
  • 6 Lad den hvile koldt ca. 15 min.
  • 7 Rul dejen ud mellem to stykker film, fjern filmen og beklæd et tærtefad med dejen.
  • 8 Stik dejen med en gaffel.
  • 9 Stil tærtedejen i fryseren ca. 20 min., til den er frosset.
  • 10 Bag tærtebunden midt i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 10 min.
  • 11 Skær kartoflerne i skiver og halver tomaterne.
  • 12 Læg kartofler og tomater skiftevis på tærtebunden.
  • 13 Blend eller pisk gedeost, æg, basilikum, fromage frais, salt og peber sammen og hæld det over tærten.
  • 14 Bag den midt i ovnen ved 180° ca. 25 min. Server tærten lun med frisk rucola og brød.
  • {{recipeDoneText}} Tærte med nye kartofler og frisk gedeost

Opskriften er udviklet af