Syltet ingefær med kanel

Kom de færdige ingefær og lage på et sylteglas. De syltede ingefær indeholder så meget sukker, at det i sig selv er konserverende. Brug den færdige blanding i salater, bagværk og som friskt pift til flødeskummen.

Sådan gør du

  • 1 Skræl ingefæren, og skær i små tern, ca. 3x3 mm.
  • 2 Jeg synes, at det er nemmest at skære de skrællede ingefær i tynde skiver og så skære dem i strimler og hakke dem.
  • 3 Kom ingefæren i en gryde, dæk med vand, og drys salt i.
  • 4 Kog under låg i 30 minutter, afdryp.
  • 5 Kom sukker, vand og kanelstang i en tykbundet gryde.
  • 6 Kog op, og lad simre i ca. 10 minutter.
  • 7 Vend ingefær i lagen, og lad simre under omrøring, indtil du får en sirup. Det tager 10-15 minutter.
  • 8 Kom ingefær og lage på et sylteglas.
  • 9 De syltede ingefær indeholder så meget sukker, at det i sig selv er konserverende.
  • 10 Opbevar i køleskabet, så behøver du ikke brugekonserveringsmiddel.
  • {{recipeDoneText}} Syltet ingefær med kanel

Tip

TIP:Gem gerne kogevandet (stærkt, det må være sundt), smag det til med honning og citron, og lad det køle helt af. Kom sukker, vand og kanelstang i en tykbundet gryde. Kog op, og lad simre i ca. 10 minutter. Vend ingefær i lagen, og lad simre under omrøring, indtil du får en sirup. Det tager 10-15 minutter. 

Opskriften er udviklet af