Syltede hasselnødder og abrikoser

Sådan gør du

  • 1

    Syltede hasselnødder

    Smelt sukkeret til lys karamel i en gryde.

  • 2

    Tag gryden af varmen, og tilsæt balsamico og appelsinsaft. Sæt gryden tilbage på komfuret, og kog nogle min. til det opnår konsistens som tynd sirup.

  • 3

    Kom hasselnødder, revet appelsinskal og rosmarinkvisten i siruppen, og kog i ca. 5 min. Hæld de syltede nødder på glas, og luk med tætsluttende låg.

    Servér de syltede hasselnødder til et udvalg af oste. De egner sig især godt til blå oste som roquefort og gorgonzola.

     

  • 4

    Syltede Abrikoser

    Kom rørsukker, vand og vaniljestang i en gryde, og giv det et opkog.

  • 5

    Hak både abrikoser og mandler groft, og kom dem i sukkerlagen. Lad dem koge ved svag varme i 5-10 min. Krydr med citronsaft, ingefær og appelsin- eller mandarinsaft. 

     

  • 6

    Hæld de syltede abrikoser og mandler på glas, og luk med tætsluttende låg.

    Servér abrikoserne som tilbehør til ost, fx gedeost, eller sammen med et stykke kage eller lidt god vaniljeis. Til vaniljeis kan man blande de syltede abrikoser med granatæblekerner og appelsin skåret i fileter

  • {{recipeDoneText}} Syltede hasselnødder og abrikoser

Tip

Smukke glas med syltesager er en fin mandel- eller julegave. Pynt glassene med silkebånd og klip små kartonkort til at skrive på så modtageren kan se, hvad der er i glassene.

Opskriften er udviklet af