Sådan gør du

  • 1 Appelsiner:
  • 2 Skær appelsinerne ud i skiver.
  • 3 Kom appelsinskiver og sukker op i en gryde.
  • 4 Fyld gryden med vand, så det dækker.
  • 5 Flæk 3 stænger vanilje på langs og del dem over igen i 2 dele.
  • 6 Kom vanilje og kanel i gryden.
  • 7 Lad det simre ganske svagt i 1,5 time under låg.
  • 8 Køles af og fyldes over i rene glas med låg.
  • 9 Du kan anvende dem til desserter eller ved ostebordet.
  • 10 Citron og lime:
  • 11 Citroner og lime skæres over på midten og i kvarte.
  • 12 Læg dem lagvis med salt og rørsukker i en krukke, der kan lukkes med låg.
  • 13 Hæld citronolie over.
  • 14 Hæld kogende vand over, til det dækker.
  • 15 Læg noget rent og tungt over, som kan holde citron og lime under overfladen.
  • 16 Lad citrusfrugterne trække et par uger.
  • 17 De er spiseklare, når de er blevet bløde, og det hvide er blevet klart.
  • 18 Du kan anvende dem finthakket, i skiver eller kvarte til ovn- og gryderetter med fjerkræ, lam, gris og fisk.
  • 19 Hele citronen, limen samt skallen kan anvendes, idet saltet fjerner bitterheden fra citrusfrugterne
  • {{recipeDoneText}} Syltede citrusfrugter

Opskriften er udviklet af