Syltede cherrytomater

Energiinformation

  • Protein 2.9 g
  • Fedt 91.1 g
  • Fedtenergi 91 %
  • Kulhydrater 19.9 g.
  • Energifor./ pers 883 kcal

Sådan gør du

  • 1 Fjern eventuelle stilke, vask og tør tomaterne. 
  • 2 Vask sylteglassene og stil dem i 100 grader varm ovn i 15 minutter, incl. låg og eventuelle gummiring og clips (eksempel: Weck sylteglas). 
  • 3 Skær tomaterne i halve og prop dem godt ned i glassene, mellem tomaterne placeres i hvert glas 1 tsk. salt, basilikumblade, et fed hvidløg – og fyld herefter olivenolie på, så det næsten dækker tomaterne. Der skal lige være en cm mellem tomater og olie til låget. 
  • 4 Skru ovnens temperatur op på 110 grader og stil glassene ind. Hvis du bruger glas med skruelåg lad lågene ligge over glasset, men luk det ikke til, bruger du låg med gummiring og clips, så luk dem helt til. 
  • 5 Når du kan se – efter en times tid – at tomaterne i olien bobler, sluk for ovnen og tag glassene ud. Hvis de er med skruelåg, skru låget til og sæt dem tilbage i ovnen, hvor de får den sidste eftervarme og afkøler. 
  • 6 Tør glassene af og stil dem mørkt og køligt i dit køkken. 
  • 7 Kan holde sig op til et år, uåbnet, åbnet på køl i en uge. 
  • 8 Er det glas med gummiring og clips, så slukkes ovnen blot og de får eftervarmen og køler ned. Når man skal anvende tomater fra glas med gummiring og clips, så river man der, hvor gummiringen har et lille ’håndtag’, så vil vakuum i glasset udlignes.
  • {{recipeDoneText}} Syltede cherrytomater

Tip

Glassene skal stå mørkest og køligst i dit køkken og kan holde sig op til et år – uåbnet. Åbnet i en uge på køl. Tomaterne er skønt tilbehør til en pasta, den dag, hvor man ikke har de store planer og købt specifikt ind. Tomaterne er skønne til pålæg og ost – og som tilbehør til de varme retter. Tomaterne kan blendes og anvendes som tomatsauce til pizza og pasta. Oliven fra tomaterne er god at stege i.

Opskriften er udviklet af