Svinemørbrad i portvin med æbler, svesker og valnødder

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 15 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 572 kcal
  • Fedtenergi 23 %

Sådan gør du

  • 1

    Skyl og slyng salaterne tørre. 

  • 2

    Kog og pil kartoflerne, umiddelbart inden servering. 

  • 3

    Afpuds mørbraden og skær skiver, som trykkes let. Krydr med salt og peber. 

  • 4

    Steg bøfferne i olie og smør. Varm olien op, lad smørret smelte, bruse og bruse lidt ned. Steg kødet på begge sider et par minutter. 

  • 5

    Skær løg i meget fine både, kom disse ned til kødet og lad dem stege bløde og blanke. 

  • 6

    Kom portvin ved, slids vaniljestængerne og skrab kornene ud, kom både korn og tomme stænger ved. 

  • 7

    Lad retten simre, mens æbler gøres i stand: Skæres i meget fine både, skiver. Kom æblerne ved og lad dem simre med indtil de er bløde og har lagt sig om kødet. Krydr let med salt. 

  • 8

    Kom tranebær og svesker ved, mens valnødderne ristes på en tør pande. 

  • 9

    Vend til sidst valnødderne i retten og smag til med salt og peber. Er der brug for mere væde i retten, udover portvinen og væden fra løg og æbler, spædes med vand, grøntsagsbouillon eller mere portvin. 

  • 10

    Anretning

    Anret kødet med tilbehør, salat og kartoflerne ved siden af.

  • 11
  • {{recipeDoneText}} Svinemørbrad i portvin med æbler, svesker og valnødder

Opskriften er udviklet af