Svinekam med rosenkål og glaserede gulerødder

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 10 g.
  • Kulhydrater 7 g.
  • Fedt 9 g.
  • Energifor./ pers 556 kcal
  • Fedtenergi 56 %

Sådan gør du

  • 1

    Svinekam

    Gnid sværen grundigt med salt, også ned mellem sværene. Faktisk kan det være en fordel, hvis man er to, én der ’åbner’ mellemrummene, og én, der kværner eller drysser saltet. 

  • 2

    Læg kødet i et ovnfast fad. Stil fadet i en kold ovn, tænd for varmen til 200 grader. Steg kammen i 1,5 time. Til sværen er gylden og sprød. Anvendes stegetermometer, skal kernetemperaturen være 70 grader. Kniber det med at få sværen sprød, kan de sidste 10 minutter af stegetiden foregå ved højere temperatur eller med grillfunktion, hvor der således holdes øje med sværen. Tag stegen ud af ovnen og lad den stå utildækket, lunt, i køkkenet i 20 minutter, før den skæres i skiver og anrettes. 

  • 3

    Rosenkål

    Rist bacontern gyldne og fedtafsmeltede og læg dem på et stykke køkkenrulle. 

  • 4

    Rist pinjekernerne på en tør pande. 

  • 5

    Gør rosenkål i stand: skær bunden af, fjern de yderste blade. Læg dem i en gryde, dryp med rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, kog op og lad dem koge et par minutter. Rosenkål må endelig ikke koge for længe! 

  • 6

    Ved anretning af rosenkål, vendes de med bacon og toppes med revet (julienner) citronskal og pinjekerner. 

  • 7

    Glaserede gulerødder

    Skrub eller skræl gulerødderne. Skær dem i skiver (penne). Rist dem på en stor slip-let pande i olienolie i et par minutter. 

  • 8

    Hæld sukker og honning ved, skru ned for varmen og lad dem simre i et par minutter. 

  • 9

    Skyl, tør og nip persillen. Kom den ned til gulerødderne. Vend godt og krydr let med salt og peber. 

  • 10

    Anretning

    Anret skiver af svinekam med glaserede gulerødder og rosenkål med tilbehør.

  • {{recipeDoneText}} Svinekam med rosenkål og glaserede gulerødder

Tip

Der er svinekam til overs, evt. til en flæskestegsburger (burgerbolle, mayonnaise, svinekam i skiver og svær og rødkål). Undgå fedtet mellem svær og kød, det sænker fedtindtaget gevaldigt. Det er nemt at skære sværen af, skære fedtet fra og anrette skiver af kød med svær, uden det dog er forbundet med de par centimeter fedt, der, selv efter stegning/fedtafsmeltning, sidder mellem svær og kød.

Opskriften er udviklet af