Sådan gør du

  • 1 Pak skinken i alufolie og læg den i en bradepande.
  • 2 Sæt den i ovnen ved 160° og beregn en stegetid på mellem 3 og 4 timer.
  • 3 Et kødtermometer udelukker enhver tvivl om, hvornår stegen er færdig: Det er, når temperaturen i midten af kødet er 68°.
  • 4 Tag skinken ud og lad den køle lidt.
  • 5 Rør glaseringen sammen og smør den på skinkens fedtside.
  • 6 Sæt den i ovnen 10-15 min. ved 225° til overfladen er gylden.
  • {{recipeDoneText}} Svensk juleskinke

Tip

Tip: Juleskinken er hovedretten på det svenske julebord, men også i Danmark er der mange, som serverer den juleaften eller til frokost en af juledagene. Den kan forberedes i forvejen og blot glaseres kort tid inden serveringen – eller laves færdig i god tid og serveres helt kold.

Bestil ca. 4 kg letsaltet skinke uden svær med skank eller 3 kg uden skank. Skinken må gerne være letrøget og udbenet. Den rækker langt, så der er til et par dage.

Juleskinken er hovedretten på det svenske julebord, men også i Danmark er der mange, som serverer den juleaften eller til frokost en af juledagene.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier