Sushirulle med røget makrel og sushi med rejer

Sådan gør du

  • 1 Risene skylles i flere hold koldt vand, afdryppes og koges møre i vandet ca. 15 min.
  • 2 Risvineddike, sukker og salt røres i. Risen afkøles og deles i to. Makrellen renses.
  • 3 Agurken halveres, kernerne fjernes og agurken skæres i tynde stave.
  • 4 En plade tang lægges på en bambusmåtte (eller alufolie) med den korte side mod dig selv. Et lag ris fordeles over tangen.
  • 5 4 cm levnes frit i den ene ende og lidt makrel og agurk lægges i en fordybning i risen. En anelse wasabi stryges på fisken.
  • 6 Tangen rulles fast til en roulade og trækker i ca. 10 min før den skæres i 3 cm. tykke skiver.
  • 7 Den anden halvdel formes til 20 ovale boller ca. 2 x 5 cm. og stryges med en anelse wasabi.
  • 8 En reje lægges på hver sushibolle.
  • 9 Spis med pinde og server med japansk sojasauce og syltet ingefær i små skåle.
  • {{recipeDoneText}} Sushirulle med røget makrel og sushi med rejer

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier