Sushi med rå grøntsager

Der findes et hav af forskellige måder at lave sushi på. Vi laver de små, japanske ruller med gulerødder, bønner og blomkål. 

Sådan gør du

  • 1 Kom ris og vand i en gryde, og kog i 10 minutter.
  • 2 Sluk og lad risen trække under låg i 10 minutter.
  • 3 Bland risvineddike, sukker og salt, og rør i den kogte ris.
  • 4 Lad risen stå og blive lun.
  • 5 Skær guleroden i strimler og blomkålen i mindre buketter.
  • 6 Se på tangpakken hvordan du ruller sushien sammen.
  • 7 Læg en tangplade på en måtte.
  • 8 Læg ¼ af risen på den nederste del af tangpladen.
  • 9 Pres en gulerodsstav let ned i risen.
  • 10 Rul tangrullen fast sammen, og lad den ligge med foldningen nedad, imens du laver de næste ruller.
  • 11 Hvis tangen ikke vil lukke, kommer du lidt vand på fingeren og stryger langs kanten.
  • 12 Gentag en gang med gulerod, lav så en rulle med blomkålsbuketter og en med bønner.
  • {{recipeDoneText}} Sushi med rå grøntsager

Opskriften er udviklet af