Sushi med luftig peberrodscreme

Sådan gør du

  • 1 Kom risene i en stor skål og skyl med flere hold koldt vand, indtil vandet forbliver klart.
  • 2 Lad risene dryppe af i en sigte.
  • 3 Kom dem i en tykbundet gryde og hæld vandet ved.
  • 4 Lad risene trække i vandet ½ time.
  • 5 Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min. til risene er møre.
  • 6 Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min.
  • 7 Tag låget af og lad risene køle lidt af.
  • 8 Opløs sukker og salt i riseddiken og rør eddikeblandingen i risene.
  • 9 Kom dem i et fladt fad.
  • 10 Form nogle små aflange ris-kugler og anret dem med rejer eller rogn på toppen.
  • 11 Skær evt. rejerne halvvejs op fra indersiden inden de anrettes på riskuglerne.
  • 12 Sæt gerne sushien på køl inden servering.
  • 13 Til peberrodscremen piskes den revne peberrod ud i creme fraiche eller fromage frais med lidt salt og peber.
  • 14 Pisk cremen luftig og servér den til sushien sammen med lidt soja til at dyppe i.
  • {{recipeDoneText}} Sushi med luftig peberrodscreme

Opskriften er udviklet af