Suppe af grønne ærter med spidskål og kikærter

Sæt kikærter i blød om aftenen og lav dagen efter en skøn og fyldig suppe. Opskriften er til to børn og to voksne.

Sådan gør du

  • 1 Skyl kikærter i en sigte med koldt vand
  • 2 Kom kikærterne i en skål og hæld rigeligt koldt vand på
  • 3 Sæt kikærterne på køl i minimum 12 timer
  • 4 Skyl kikærterne med koldt vand
  • 5 Kom kikærterne i en gryde, kom vand på, og kog kikærterne til de er møre
  • 6 Pil løg og hvidløg og hak det fint
  • 7 Skyl persillen og hak den fint
  • 8 Skyl spidskål, flæk den, og skær den ene halvdel i tynde strimler
  • 9 Riv citronskal på den fine side af rivejernet
  • 10 Kom olie i en stor gryde
  • 11 Varm olien op og svits ærter, løg og hvidløg
  • 12 Tilsæt fond, citronskal og saft af en citron
  • 13 Kog suppen i cirka 15 minutter
  • 14 Hæld suppen i en blender og blend alle klumper er væk
  • 15 Smag til med salt og peber
  • 16 Kom suppen tilbage i gryden
  • 17 Kom kikærter i suppen og varm suppen igennem i cirka 5 minutter
  • 18 Fordel suppen i fire dybe tallerkener. 20 % og 1/2 bolle til hvert barn og 30 % og 1/2 bolle til hver voksen. Server med spidskål og persille på toppen
  • {{recipeDoneText}} Suppe af grønne ærter med spidskål og kikærter

Opskriften er udviklet af