Stuvet kål

Brug spidskål - eller hvad der ellers er i sæson. En rigtig dansk vinterspise, hvor du kan få friske råvarer hele vinteren.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i 2-3 min.
  • 2 Tilsæt væsken lidt ad gangen og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme.
  • 3 Hæld kogende vand over de snittede grøntsager, og lad dem trække i 2 min. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
  • 4 Tilsæt grøntsager til sovsen, og lad den simre, til konsistensen er let tyk og cremet (ca. 5 min.).
  • 5 Smag til med piskefløde, salt, peber, sukker og citronsaft og -skal. Server straks med et godt drys grofthakket brøndkarse!
  • Velbekomme! Stuvet kål

Tip

Varier kåltypen efter årstiden, prøv grønkål, savoykål eller hvidkål. Giv de grovere kåltyper en kort blanchering, inden de tilsættes sovsen.

Opskriften er udviklet af