Stuvede brændenælder

Brændenælder er rige på vitaminer og mineraler og koster dig ikke andet end en tur i haven med hansker på. Smagen minder lidt om spinat. 

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Blanchering: Kom 2 dl vand i kog med 2 spsk. salt og smid de vaskede brænde­nælder ned i 30 sekunder – læg dem herefter direkte over i et koldt vandbad. Når bladene er afkølede, presser du vandet ud af nælderne og hakker dem groft.
  • 2 Smelt en klat smør på panden og tilsæt hakket hvidløg eller løg efter smag.
  • 3 Når de er gyldne, tilsætter du de hakkede brændenælder. Lad det stege i et par minutter.
  • 4 Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld herefter 2 dl fløde i.
  • 5 Lad det koge ind i 10-15 minutter, til det har en fast konsistens.
  • 6 Kom en knivspids sukker i.
  • {{recipeDoneText}} Stuvede brændenælder

Opskriften er udviklet af