Stikkelsbærdessert med knas

Stikkelsbær har en pragtfuld smag, der kommer til sin fulde ret i en dessert som denne - flot syrlig-sød og med bid.

Sådan gør du

  • 1 Nip og kom stikkelsbærrene i en gryde med vand og honning og damp dem møre under låg.
  • 2 Blend og purer bærrene gennem en sigte.
  • 3 Smag evt. stikkelsbærpureen til med yderligere honning, før den afkøles.
  • 4 Pisk fløden til skum.
  • 5 Varm smørret i en stor pande og rist nødder eller mandler let heri.
  • 6 Bland brødkrummerne i og rist videre til det hele er gyldent.
  • 7 Rør sukkeret i til sidst så det karamelliserer.
  • 8 Afkøl knas-blandingen.
  • 9 Læg stikkelsbærpuré, flødeskum og knas lagvis i høje glas og slut evt. med et stikkelsbær på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Stikkelsbærdessert med knas

Opskriften er udviklet af