Energiinformation

  • Energi 290 Kj
  • Fedt 40 %
  • Kulhydrat 44 %
  • Protein 16 %

Sådan gør du

  • 1

    Klip rygfinnen af sildefileterne, og læg dem med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber, smør dem med lidt dijonsennep, og drys med hakket dild. Fold fileterne sammen, og giv dem et snit på ydersiden (så de ikke åbner sig under stegningen.) Vend fileterne i rugmel, og steg dem gyldne på en pande med smør i ca. 3-4 min. på hver side. Læg sildene i et fad.

  • 2

    Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Rist rødbedetern i lidt olivenolie i en gryde i 5-7 min. ved svag varme, til de er let møre. Hæld æbleeddike, rørsukker, ingefær, laurbærblad og dildstilke ned i gryden til rødbederne, og kog det i nogle min., til sukkeret er smeltet.

    Hæld lagen over sildene, og lad dem trække i køleskabet i nogle timer og gerne 1 døgn.

     

  • 3

    Skær rødløg i ringe, og halver kapersbærrene. Server stegte sild i rødbedelage med løg, plukket dild, kapers og rugbrød. Portionen rækker til 8 personer som en del af en frokost.

  • {{recipeDoneText}} Stegte sild i rødbedelage

Opskriften er udviklet af