Stegte sild er et must på frokostbordet til jul, men smager forrygende hele året rundt. Husk at lade sildene trække mindst 12 timer, før de serveres. 

Sådan gør du

  • 1 Klargør sildefileterne og klip rygfinnen væk.
  • 2 Krydr dem indvendig med lidt salt og peber.
  • 3 Smør indersiden med en teskefuld fiskesennep og luk sildefileterne på tværs.
  • 4 Vend fileterne i rugmel og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme.
  • 5 Kog mørkt øl, lagereddike, sukker, peberkorn og laurbærblad op.
  • 6 Skær rødløgene i 3 mm tynde ringe og lad dem koge med i 1 min.
  • 7 Tag lagen fra, kog og lad den stå og køle.
  • 8 Hæld den over de stegte sild, når den er ca. 50° varm og stil det på køl.
  • 9 Lad den trække i mindst 12 timer, eller opbevar dem på køl op til en 1 uge.
  • {{recipeDoneText}} Stegte sild

Opskriften er udviklet af