Stegt vildsvinefilet med kartoffelselleri rösti og bagte rødbeder

Sådan gør du

  • 1 Rødbedestavene krydres med olivenolie, salt og peber.
  • 2 De kommes i et ildfast fad og bages i ovnen 40 minutter ved 180 grader, indtil de er møre og lækre.
  • 3 Til sidst vendes de med fintsnittet forårsløg.
  • 4 Fedtet på vildsvinefileten ridses på kryds og tværs med en skarp kniv og den brunes ved høj varme på en pande med lidt smør.
  • 5 Herefter gnides kødet med frisk timian, salt, peber, honning og tamari-soja og placeres på en stegerist med en bradepande under.
  • 6 Tilsæt lidt vand i bunden af bradepanden.
  • 7 Vildsvinefileten steges i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter og hviler efterfølgende 15 minutter før udskæring.
  • 8 Knoldselleri og bagekartoffel skrælles og rives på den grove side af rivejernet.
  • 9 Rist herefter den revne selleri og kartoffel i en gryde med lidt smør - blot 3 minutter til det bliver let mørt.
  • 10 Når selleri og kartoffel er kølet af røres de med salt, peber, hakket persille, æg og mel.
  • 11 Hæld olie på en pande og steg selleri-kartoffelmassen (röstien).
  • 12 Pres massen godt sammen med en ske og steg ca. 8 minutter på hver side.
  • 13 Ved serveringen skæres skiver af röstien.
  • 14 Tilbered en god skysauce af saften fra vildsvinet (saften i bradepanden).
  • 15 Anret stegen med de bagte rødbeder, kartoffel-selleri rösti og den gode skysauce.
  • {{recipeDoneText}} Stegt vildsvinefilet med kartoffelselleri rösti og bagte rødbeder

Opskriften er udviklet af