Stegt tykstegsfilet med løg og gulerødder

Opskrift af Ronny Emborg

Sådan gør du

  • 1 Bøfferne krydres med salt og peber. Bøfferne steges medium i smør.
  • 2

    Løgbåde

    4 salatløg koges møre med skal på. Løgene køles af og deles i to på langs og steges på skærefladen ved servering.
  • 3 Bådene brækkes ud og krydres med salt.
  • 4

    Løgaske

    1 salatløg pilles og deles i 2. Løget pilles ud i lameller og lægges på en bradepande og bages ved 200° til de er sorte. 
  • 5 De sorte løg både køles af og blendes.
  • 6 Perleløgene pilles og koges møre i let saltet vand.
  • 7

    Stegte gulerødder

    Gulerødderne skrælles og sauteres af i lidt smør ved svag varme til de er møre.
  • 8

    Timian

    Topskuddene plukkes og skylles i koldt vand.
  • 9

    Smørsauce

    100 g smør lunes op til det bliver gyldenbrunt og æbleeddiken tilsættes og det smages til med salt.
  • 10

    Anretning

    Gulerødderne, løgskallerne og perleløgene lægges på bøffen.Retten pyntes af med timian og løgasken drysses på. Smørsaucen hældes på ved bordret.
  • {{recipeDoneText}} Stegt tykstegsfilet med løg og gulerødder

Opskriften er udviklet af