Stegt torsk med basilikumolie og sauté af grønne asparges og svampe

Energiinformation

  • Energi pr. person 2720 Kj
  • Energi pr. person 650 Kcal
  • Protein 24 %
  • Kulhydrat 44 %
  • Fedt 32 %

Sådan gør du

  • 1

    Knæk den træede nederste ende af de grønne asparges, og kasser den. Snit aspargesene i ca. 2 cm lange stykker på skrå. 

  • 2

    Skær svampene i mindre stykker, og pil og halver skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. 

  • 3

    Steg løg og hvidløg sammen med lidt olivenolie ved jævn varme, indtil løgene er møre, ca. 3-4 min – tag løgene af panden, og læg dem på en tallerken. 

  • 4

    Tilsæt svampene, og steg dem gyldne, og tilsæt til sidst de grønne asparges og de stegte løg, og tilbered fortsat i 1-2 min. Krydr så med citronskal, persille salt og peber.

  • 5

    Basilikum-olie

    Pluk basilikumbladene, og blend dem sammen med hvidløg, citronsaft, mandler, vand, olivenolie, salt og peber.

  • 6

    Skær torsken i 4-6 passende portionsstykker, vend dem i mel, og steg fiskestykkerne i 4-5 min. på hver side på en varm pande med olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 7

    Server den stegte torsk med sauté af grønne asparges og svampe, dryp lidt basilikum-olie omkring fisken, og spis kogte kartofler til.

  • {{recipeDoneText}} Stegt torsk med basilikumolie og sauté af grønne asparges og svampe

Tip

Hvis vejret er godt, er det oplagt at grille torsken. Pak den fx i stanniol sammen med fintsnittede urter og en smule hvidvin. Læg pakkerne på grillen i 10-12 min.

Opskriften er udviklet af