Stegt oksefilet med rosmarin, rødbeder, grønne bønner og kalvesky

Sådan gør du

  • 1 Vask rødbederne godt. Halver dem og stik derefter et grillspyd eller kødnål i bunden af rødbeden og lav mange fine snit ca. ¾ ned i rødbeden. 
  • 2 Vend rødbederne godt sammen med 2 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber. Kom dem på bradepanden og bag dem i forvarmet ovn ved 200° i ca. 45-50 minutter, indtil de er møre og gyldne. 
  • 3 Rids kødet godt i fedtkanten. Hak rosmarin groft og vend oksefileten deri sammen med salt og peber. 
  • 4 Brun kødet af på en pande i 1 spsk. olivenolie og steg det færdigt i ovnen ved 200° i ca. 25-30 minutter. Lad det hvile i 10 minutter, skær det derefter i skiver. 
  • 5 Kog bønnerne møre. 
  • 6 Steg bacon sprødt på en varm pande og vend det sammen med bønnerne på panden. 
  • 7 Bring bouillon og vand i kog. 
  • 8 Skær smørret i små tern. Pisk smørret i den varme bouillon, smag til med salt. 
  • 9

    Anretning

    Anret skiver af kødet sammen med rødbeder, bønner og kalvesky.
  • {{recipeDoneText}} Stegt oksefilet med rosmarin, rødbeder, grønne bønner og kalvesky

Tip

Man kan lave hasselbagte med de fleste rodfrugter.

Du skal også bruge: salt og sort peber.

Opskriften er udviklet af