Stegt laks med sprød grøn panering og dampet blomkål

Sådan gør du

  • 1 Til 2 voksne og 2 børn: Laksen skæres i 4 passende stykker og vendes i mel.
  • 2 Ægget piskes sammen i en skål.
  • 3 Raspen blandes med persille, presset hvidløg, salt og peber.
  • 4 Laksestykkerne vendes først i ægget og derefter i det krydrede rasp.
  • 5 Steg laksestykkerne på en pande med lidt rapsolie i 4-5 min. på hver side.
  • 6 Rist rødløg i smør i en gryde ved jævn varme til de bliver møre.
  • 7 Tilsæt blomkål og 3 dl vand.
  • 8 Læg låg på gryden og damp blomkålen 4-5 min.
  • 9 Tilsæt ærter, citronskal, salt og peber.
  • 10 Tag grøntsagerne op af gryden og hold dem varme.
  • 11 Hæld citronsaft, hvidvin og vandet fra dampningen i gryden og reducér det til det halve.
  • 12 Pisk smørret i, indtil det er smeltet, og bland blomkål og ærter i saucen.
  • 13 Anret laksen med blomkål og ærter, og servér med kogte nye kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Stegt laks med sprød grøn panering og dampet blomkål

Tip

Rødspættefilet egner sig også godt til denne krydrede panering.

Opskriften er udviklet af