Stegt laks med persillestuvede kartofler

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne møre og pil dem.  
  • 2 Smelt smørret i en gryde, uden at det brunes.
  • 3 Tag gryden fra varmen og kom melet heri. Rør melet med piskeris, så melet suger alt smørret.  
  • 4 Sæt gryden tilbage på varmen, og hæld 3 dl mælk langsomt heri. Rør godt rundt med piskeriset, så der ikke dannes klumper. Hæld resten af mælken i under omrøring.
  • 5 Lad saucen simre ved svag varme i 5-6 minutter. Rør ofte i saucen, så den ikke brænder fast i bunden. Vend persille i og smag saucen til med salt og peber.  
  • 6 Krydr laksen med salt og peber og steg gylden på begge sider, i alt ca. 10 minutter.  
  • 7 Snit salaten helt fint og hak æblet i helt små tern. Vend sammen med lidt citronsaft.
  • {{recipeDoneText}} Stegt laks med persillestuvede kartofler

Opskriften er udviklet af