Stegt kylling med råmarinerede grønne jordbær

Opskrift på stegt kylling med hvide asparges og råmarinerede grønne jordbær, udviklet af kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Maarbjerg
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Forvarm ovnen til 170°. Rens kyllingen med vand og dup den tør. Gnid den med lidt olivenolie, krydr med salt og peber, og kom den i en stegegryde. Læg låget på og sæt kyllingen i ovnen i 45-60 minutter.
  • 2 Skræl imens de hvide asparges og knæk den træede, nederste del af. Gem aspargesene til senere.
  • 3 Nip toppen af jordbærrene og halver dem. Drys dem med lidt sukker og hæld æbleeddiken på. Krydr med salt og peber, og lad dem stå en halv times tid.
  • 4 Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 5-10 minutter, før du parterer den.
  • 5 Kom imens ½ dl vand i en gryde sammen med aspargesene, smørret og lidt salt. Sæt det på varmen på fuldt blus til vandet er fordampet, aspargesene er møre og smørret er let brunet. Vend aspargesene et par gange mens de dampes i gryden. De kan evt. skæres i kortere stykker, hvis du ikke har en gryde, der er stor nok.
  • 6 Anret de smørristede asparges med stykker af kylling , lidt af stegeskyen, som har samlet sig i bunden af stegegryden, og rå marinerede grønne jordbær drysset over, server en skålfuld kogte nye kartofler til, og du har et herligt måltid.
  • 7 Udviklet af kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Maarbjerg
  • Så er det spisetid! Stegt kylling med råmarinerede grønne jordbær

Opskriften er udviklet af