Stegt højrebsfilet med rødvinssauce

Sådan gør du

  • 1 Gnid kødet med salt og hvidløg og læg det på risten over bradepanden.
  • 2 Brun stegen ca. 15 min. ved 225°.
  • 3 Dæmp ovnvarmen til 160°.
  • 4 Kom et delt løg, rødvin og bouillon i bradepanden.
  • 5 Steg kødet 1-1 1/4 time, afhængig af hvor rødt, det skal være.
  • 6 Tag stegen ud og læg den på et bræt.
  • 7 Kom alufolie over, mens saucen laves. Sauce: Hæld skyen i en gryde og skum den for fedt.
  • 8 Varm skyen op og tilsæt fløde.
  • 9 Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  • 10 Skær stegen i tynde skiver og servér med fx kartofler og grøn salat.ognbsp;
  • 11
  • {{recipeDoneText}} Stegt højrebsfilet med rødvinssauce

Tip

  1. Variation: Langtidsstegt højrebsfilet: Brun stegen på stegepande eller i ovnen 15 min. ved 225°.

  2. Dæmp varmen til 100-120° og steg kødet 13/4-2 timer, til et kødtermometer viser 60-62°.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier