Stegt flæsk med stuvet spidskål

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 9 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 605 kcal
  • Fedtenergi 32 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 200 grader. 

  • 2

    Man steger bedst flæsk sprødt ved at tilføre det olie i første stegefase. Desuden afsmeltes fedtet også bedst sådan. Derfor – Læg flæsket i bradepanden på bagepapir. 

  • 3

    Hæld olien over og vend skiverne, så de er godt smurt ind i olie. Krydr med salt. Stil bradepanden i ovnen i 30 minutter. 

  • 4

    Tag den ud og hæld fedtet fra. 

  • 5

    Tilbage i ovnen i 15 minutter, til det er gyldent og sprødt. 

  • 6

    Læg det på fedtsugende papir og giv det et drys salt. 

  • 7

    Mens flæsket steger i ovnen, skrubbes kartoflerne og koges. 

  • 8

    Persillen nippes. 

  • 9

    Spidskålen skæres groft og koges i letsaltet vand i 3 min. 

  • 10

    Sauce

    Og saucen laves: smelt smør i gryde, kom mel ved og pisk godt. 

  • 11

    Hæld ca. 2 ½ dl kogevand fra spidskålen og mælk i saucen, mens der piskes. Lad saucen simre i 5 minutter, smag til med salt og peber. 

  • 12

    Dræn spidskålen fuldstændigt og hæld saucen over. 

  • 13

    Anretning

    Anret flæsk med stuvet spidskål og persille og servér kartoflerne til.

  • {{recipeDoneText}} Stegt flæsk med stuvet spidskål

Tip

Hvis man ikke har oversteget den daglige anbefalede fedtprocent, så kan 1 dl af mælken erstattes af piskefløde.

Opskriften er udviklet af