Stegt flæsk med persillesovs

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Man steger bedst flæsk sprødt ved at tilføre det olie i første stegefase. Desuden afsmeltes fedtet også bedst sådan. Derfor – Læg flæsket i bradepanden på bagepapir. Hæld olien over og vend skiverne, så de er godt smurt ind i olie. Krydr med salt.
  • 3 Stil bradepanden i ovnen i 30 minutter.
  • 4 Tag den ud og hæld fedtet fra.
  • 5 Stil nu bradepanden tilbage i ovnen i 15 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  • 6 Læg flæsket på fedtsugende papir og giv det et drys salt.
  • 7 Mens flæsket steger i ovnen, skrubbes kartoflerne og koges.
  • 8 Persillen hakkes.
  • 9 Og saucen laves: smelt smør i gryde, kom mel ved og pisk godt. Hæld bouillon og mælk i saucen, mens der piskes. Lad saucen simre i 5 minutter, smag til med salt og peber.
  • 10 Og fyld persillen i.
  • {{recipeDoneText}} Stegt flæsk med persillesovs

Tip

Evt. yderligere tilbehør: et kogt blomkålshoved eller kogte grønne ærter.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier