Stegt andebryst med græskarmos og stegt fennikel i æblemost

En ny måde at få and på. Perfekt til efteråret.

Sådan gør du

  • 1 Skær skallen af græskaret, skræl kartoflerne og skær dem i stykker af ca. 2 x 2 cm.
  • 2 Put dem i en gryde, dæk med vand og lad dem koge i ca. 25 minutter til de er møre.
  • 3 Sigt alt væden fra og tilsæt mælk, rapsolie, æblecidereddike, salt og peber.
  • 4 Mos det hele til en grov masse med et piskeris.
  • 5 Rids skindet på andebrysterne
  • 6 Læg andebrysterne på en tør og kold pande. Tænd så for blusset, og steg dem på skindsiden.
  • 7 Lad dem stege til skindet bliver helt gyldent og sprødt.
  • 8 Sæt dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader i 10 minutter.
  • 9 Skyl og rens fennikel og spinat. Nip enderne af spinaten og skær fennikel i kvarte. Skær den hårde hvide stok i midten fra, kasser den og skær resten i tynde skiver.
  • 10 Sauter fennikel ved middelvarme i smør til det er gyldent.
  • 11 Tilsæt fennikelfrø og æblemost, og lad det simre uden låg i 10-15 min til bunden af gryden næsten er tør.
  • 12 Vend spinaten i og smag til med salt og peber
  • 13 Server groft brød til retten.
  • {{recipeDoneText}} Stegt andebryst med græskarmos og stegt fennikel i æblemost

Tip

Køb evt. en hel and og brug lår og skrog til andebouillon.

Opskriften er udviklet af