Sprødt rugbrød med ost og citruskompot

Gør som Claus Holm og undgå madspild. Bruge resterne af dine citrusfrugter til en citruskompot. Servér den til et sprødt stykke rugbrød og stykker af din yndlings ost. 

Sådan gør du

  • 1 Skær citrusfrugterne i grove stykker. Du vælger bare de citrusfrugter, du vil. Brug gerne resterne, du har tilovers fra madlavningen. De plejer alligevel bare at ryge i skraldespanden. 
  • 2 Giv citrusfrugterne et opkog af 3 omgange. Efter hvert opkog skal frugterne have lov til at trække i tre minutters tid, inden der hældes nyt vand på og koges igen. 
  • 3 Ved sidste opkog tilsættes honning og hyldeblomstsaft i vandet. 
  • 4 Når citrusfrugterne er færdigkogte, hældes frugterne samt vand i en blender og blendes godt sammen til en kompot. Smag kompotten til med honning, hyldeblomstsaft, sennep og peber. 
  • 5 Rist rugbrød i ovnen ved 70 grader i en halv times tid, eller til det er helt sprødt. 
  • 6 Smør rugbrødsskiverne med sennep og anret dem i en skål med stykker af ost og oliventapanade. 
  • 7 Afslut anretningen i skålen med citruskompotten.
  • {{recipeDoneText}} Sprødt rugbrød med ost og citruskompot

Opskriften er udviklet af