Sprødstegt rødfisk med timian, porre og jordskoksauce

Sådan gør du

  • 1 Jordskokkerne skrælles, skæres i mindre stykker.
  • 2 De ristes sammen med løg og hvidløg i en gryde med olivenolie.
  • 3 Tilsæt hvidvin og lad det simre 3 minutter.
  • 4 Hæld så hvidvinseddike, grøntsagsbouillon og fløde herved.
  • 5 Lad det koge til væsken er let cremet og jordskokkerne helt møre.
  • 6 Blend til sidst saucen og smag til med salt og peber.
  • 7

    Gulerødder og porre, snittet i tynde strimler, koges 2 minutter i vand med salt.

  • 8

    Hæld vandet fra og kom porre og gulerødder tilbage i gryden, tilsæt lidt smør og smag til med salt og peber.

  • 9

    Kom smør og olivenolie på en pande og steg stykkerne, 4 portionsstykker 175 g pr. stk, af rødfisk med skindsiden ned først.

  • 10

    Pres på fiskestykket så skindet ligger plant på panden, skru lidt ned for varmen og lad fisken stege 5 minutter ved jævn varme.

  • 11 Fisken krydres med frisk timian, salt og peber.
  • 12 Den skal ikke vendes før til sidst, da den lange stegetid på skindsiden gør skindet sprødt.
  • 13 Server den sprødstegte rødfisk med jordskoksaucen og de kogte gulerødder og porre.
  • {{recipeDoneText}} Sprødstegt rødfisk med timian, porre og jordskoksauce

Tip

Retten egner sig både som forret og som hovedret.

Opskriften er udviklet af