Sprød rødbedesalat med balsamico, honning og brombær

Energiinformation

  • Energi pr. person 1506 Kj
  • Energi pr. person 360 Kcal
  • Protein 11 %
  • Kulhydrat 62 %
  • Fedt 27 %

Sådan gør du

  • 1 Skræl og riv rødbederne på den grove side af rivejernet.
  • 2 Rør balsamico sammen med honning, lidt citronskal, appelsinsaft, salt og peber. Vend balsamico-dressingen sammen med revet rødbede og lidt olivenolie – og lad det stå og trække, imens du ordner de sidste ting til salaten.  
  • 3 Skyl salaten, og slyng den i en salatslynge eller en sigte.
  • 4 Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.  
  • 5 Vend rødbederne sammen med salat, skalotteløg og friske brombær, og drys med ristede mandler. Server rødbedesalaten med groft brød. Salaten egner sig godt som tilbehør til en ovnstegt kylling eller som tilbehør til oksekød eller vildt.
  • {{recipeDoneText}} Sprød rødbedesalat med balsamico, honning og brombær

Tip

Rødbeder i selskab med revet peberrod smager rigtig godt – prøv at tilsætte dressingen ca. 1½ spsk fintrevet peberrod og lidt hakket purløg.

Opskriften er udviklet af