Spinatterrine med rejer

Sådan gør du

  • 1 Skyl spinaten, fjern de grove stilke og blancher den 2 min. i mikroovn eller 2-3 min. i gryde med kogende vand.
  • 2 Frosset spinat tøs op, hældes i en sigte og trykket fri for væde.
  • 3 Hak spinaten groft. Hak basilikum og dild fint og bland det med spinaten. Smør en aflang form påognbsp;1 liter.
  • 4 Skær et låg af tomaten, pres den fri for kerner, skær tomatkødet i snitter og læg dem ned i formen. Slå de hele æg og æggeblommer let sammen med sennep, salt og peber.
  • 5 Bland det grønne i og hæld det i formen.
  • 6 Dæk med bagepapir.
  • 7 Bag terrinen i vandbad ved 160 grader 30-40 min. til den føles fast. Tag terrinen op af vandbadet og køl den af, stadig med papir over formen, så overfladen ikke bliver tør.
  • 8 Skær terrinen i skiver med en skarp kniv.
  • 9 Server med rejer eller jomfruhummerhaler.
  • 10
  • {{recipeDoneText}} Spinatterrine med rejer

Tip

Frisk spinat kan købes det meste af året, men frosset grofthakket kan også bruges. I så tilfælde optøs den og trykkes helt fri for væde.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier