Spidskålssalat med pærer, blåbær og sprøde rosmarin-croutoner

Energiinformation

  • Energi pr. person 1004 Kj
  • Energi pr. person 240 Kcal
  • Protein 8 %
  • Kulhydrat 58 %
  • Fedt 34 %

Sådan gør du

  • 1 Halver spidskålen, og fjern/kassér yderbladene. Skær stokken ud, og snit kålen i tynde strimler. 
  • 2 Rør citronsaft sammen med dijonsennep, honning, skalotteløg, salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskålen.
  • 3 Skær pærerne i kvarte og fjern kernehuset, og skær dem efterfølgende i tynde både.
  • 4 Bland spidskålen med purløg, pærer og blåbær.  
  • 5 Skær brødet i grove tern, og steg dem sprøde på en pande med olivenolie, 1 helt fed hvidløg med skal og finthakket rosmarin.
  • 6 Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med sprøde croutoner.  Server salaten som frokostsalat sammen med forskellige charcuteri-varer, fx skiver af gode, krydrede pølser eller skinke, eller brug salaten som tilbehør til grillet fisk eller kylling.
  • {{recipeDoneText}} Spidskålssalat med pærer, blåbær og sprøde rosmarin-croutoner

Tip

Kom forskellige typer af bær i dine sprøde salater, det smager skønt! Brug fx jordbær eller, hvis det er sensommer, en god portion nyplukkede brombær fra det nærmeste brombærkrat.

Opskriften er udviklet af