Spicy, mør gris i tortillas

Spis spicy kylling Mexico-style! Anret tilbehøret i små skåle og saml din tortilla ved bordet - eller imponer gæsterne med en lækker, dampende varm og krydret tortilla. 

Sådan gør du

  • 1 Svinebryst: Bland salt, krydderier, farin i en skål. Skær svinebrystet i 4-6 firkanter, fjern sværene, og kom dem i en frysepose. Hæld krydderblandingen i fryseposen, og massér det på kødet, så det er helt dækket. Har du tid, så lad det gerne ligge nogle timer på køl i posen.
  • 2 Tænd ovnen på 120 grader. Varm smørret i en ovnfast stegegryde, og brun kødet på alle sider.
  • 3 Kom løgene ved, og lad dem stege med i 3-4 min., til det hele er gyldent. Hæld øllet ved, sammen med kanel, chili, farin, honning og æbleeddike.
  • 4 Læg låg på gryden. Sæt kødet i ovnen, og lad det simre her i min. 4 timer, til det er helt mørt. Du kan alternativt tilberede kødet i en lille bradepande dækket med alufolie.
  • 5 Servering: Kog evt. stegeskyen ind over middel varme, så det næsten bliver en glasering på kødet. Lun evt. tortillas, pakket i folie, ved 100 grader i 10 min.
  • 6 Server de lune tortillas toppet med skiver af det møre svinekød, grønkål, majs, og dryp med cremefraiche.
  • Velbekomme! Spicy, mør gris i tortillas

Tip

Smid ikke sværene fra ribbensstegen ud, skær dem i skiver, steg dem sprøde i ovnen ved 200 grader med lidt salt, og drys dem over tortillaerne ved servering. 

Opskriften er udviklet af