Speltpizza med spegeskinke og babyleaves

Den hjemmelavede pizza bliver ikke ringere af, at du bruger grahamsspelt/spelt i dejen - det giver bare den velkrydrede pizza et mere rustikt præg og mere kornsmag.

Sådan gør du

  • 1 Udrør gæren i lunkent vand.
  • 2 Rør salt i.
  • 3 Tilsæt melet og ælt dejen smidig.
  • 4 Lad dejen hæve ca. 1 time.
  • 5 Hvis du har tid kan dejen også hæve i køleskab 10 timer.
  • 6 Tag dejen ud 1 time før den skal formes.
  • 7 Lav 4 kugler af dejen og læg dem på et meldrysset bord.
  • 8 Tryk dejen flad til cirkler med hænderne.
  • 9 Rul nu dejen ud til den er ca. ½ cm tyk.
  • 10 Læg dejen over på bagepapir.
  • 11 Hak løget.
  • 12 Kog alle ingredienserne til tomatsaucen sammen.
  • 13 Rør i gryden jævnligt.
  • 14 Det tager 6-8 min.
  • 15 Saucen skal være tykflydende.
  • 16 Fordel tomatsaucen over pizzabundene.
  • 17 Fordel osten over.
  • 18 Drys oregano over og dryp med olivenolie.
  • 19 Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
  • 20 Afkøl pizzaerne lidt.
  • 21 Fordel spegeskinke og godt skyllet og afdryppet babyleaves over pizzaerne.
  • {{recipeDoneText}} Speltpizza med spegeskinke og babyleaves

Tip

Varm pladen op i ovnen inden du lægger pizzaerne på, det giver en sprødere bund.

Opskriften er udviklet af