Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 35-40 stk.
  • 2 Gæren smuldres i en skål og røres sammen med vandet.
  • 3 Hvedemel, speltmel og 1 tsk salt tilsættes.
  • 4 Drys lidt speltmel ud på køkkenbordet og ælt dejen.
  • 5 Rul den tyndt ud – så tyndt som muligt.
  • 6 Skær dejen i firkanter eller trekanter alt efter lyst og prik den med en gaffel.
  • 7 Man kan også bage et stort stykke og knække brødet fra hinanden, når det er bagt.
  • 8 Læg dejen på en bageplade med bagepapir og lad det hæve 30 min.
  • 9 Imens dejen hæver rives agurken på den grove side af rivejernet.
  • 10 Drys med 1 tsk salt og lidt peber og lad det trække ½ time.
  • 11 Hak hvidløget fint og skær skinken i mindre stykker.
  • 12 Bag knækbrødene ved 200 grader i 20 min. til de er let gyldne.
  • 13 Pres imens agurken i en sigte, så saften løber fra.
  • 14 Bland den med yoghurt, citronsaft, hvidløg og evt. lidt mere peber.
  • 15 Afkøl knækbrødene og anret dem med agurk og skinke og pynt med hakket purløg.
  • {{recipeDoneText}} Speltknækbrød

Opskriften er udviklet af