Speltboller med tranebær og rosiner

Irmas Udvalgte Mocca elsker speltboller. Spis som de er eller flæk og server med smør.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret i en gryde og hæld det i en bageskål. Hæld mælken i og rør rundt. Smuldr gæren i, pisk ægget let og vend i sammen med sukker, salt, rosiner og tranebær. 
  • 2 Rør melet i lidt efter lidt. 
  • 3 Når du har en sammenhængende dej vender du dejen ud på et bagebord. Ælt dejen godt. 
  • 4 Dæk den med plastikfilm eller et viskestykke og lad hæve 45 minutter. 
  • 5 Pres luften ud af dejen og del i ca. 16 stykker. Rul hver del til en bolle og læg på bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve 30 minutter. 
  • 6 Pensl med æg og bag i varmluftsovn ved 200 grader ca. 10 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Speltboller med tranebær og rosiner

Opskriften er udviklet af