Spaghetti med skaldyr

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 17 g.
  • Fedt 1 g.
  • Energifor./ pers 524 kcal
  • Fedtenergi 15 %

Sådan gør du

  • 1

    Tø skaldyrene op. 

  • 2

    Nip persillen. 

  • 3

    Kog pastaen efter emballagens anvisning. 

  • 4

    Dup skaldyrene tørre og steg dem i 1 spsk. olivenolie, tilføj chili og presset hvidløg. Vend godt. Efter ca. 1 minut, kommes tomaterne ved. 

  • 5

    Varm godt igennem og hæld hvidvinen på, kom persille ved. Lad vinen koge godt op omkring skaldyrene. Smag til med salt og peber. 

  • 6

    Hæld pastaen op i et dørslag og kom den tilbage i gryden sammen med skaldyr. Eller, hvis panden er stor nok, vend pastaen på panden med skaldyrene.

  • {{recipeDoneText}} Spaghetti med skaldyr

Tip

Skaldyr skal ikke have varme længe, da de således bliver gummiagtige. Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor. Iflg. den italiensk, uofficielle ’’pastalov’’ spiser man ikke parmesan til pasta med fisk eller skaldyr.

Opskriften er udviklet af