Spaghetti bolognese

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 13 g.
  • Fedt 1 g.
  • Energifor./ pers 708 kcal
  • Fedtenergi 17 %

Sådan gør du

  • 1

    Skær løg, gulerødder og bladselleri i fine tern. Steg disse bløde og blanke i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie. Krydr let med salt. 

  • 2

    Kom kødet ved og vend godt. 

  • 3

    Når kødet er stegt, kommes tomat ved. 

  • 4

    Varm godt igennem og kom rødvin i. Lad retten simre i en time. Smag til med salt og peber. 

  • 5

    10 min. inden saucen serveres, koges spaghettien. 

  • 6

    Anretning

    Spaghettien anrettes med kødsauce og parmesan.

  • {{recipeDoneText}} Spaghetti bolognese

Tip

Det er en rigtig god idé at lave dobbelt portion af bolognesen, eller mere, og fryse det ned. Jo længere retten simrer, jo bedre bliver saucen. Ønsker man retten færdig på kortere tid, så træk en dl rødvin fra. Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand. Og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand. Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen. Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

Opskriften er udviklet af