En overraskende nem sovs, som går til det meste. Krydderier og grøntsager blendes sammen, så smagen bliver endnu kraftigere.

Sådan gør du

  • 1 Begynd med at hakke løget
  • 2 Varm olie op i en gryde, og svits det hakkede løg i olien.
  • 3 Skær persillerødderne i tern, og svits dem med i olien.
  • 4 Ingen af delene må ændre farve.
  • 5 De skal blot være klare og blanke.
  • 6 Sovsen skal have syre.
  • 7 Hæld 2 dl af en rest rødvin over de svitsede grøntsager i gryden.
  • 8 Eller bland 1 skefuld vineddike i 2 dl vand og hæld over.
  • 9 Det hele simrer nu i fem minutter.Hæld de flåede tomater i gryden og tilsæt 3 dl vand, 1 dl piskefløde, 1 bouillonterning og lidt timian.
  • 10 Lad sovsen simre i 10 minutter, så er grøntsagerne møre.
  • 11 Nu skal grøntsagerne blendes. Det er nemt med en stavblender, så sovsen kan blive i gryden.
  • 12 Kom lidt ekstra vand i, hvis sovsen er for tyk.
  • 13 Smag til med salt, peber og riv lidt hvidløg i, hvis du har lyst.
  • {{recipeDoneText}} Sovsen til det hele

Opskriften er udviklet af