Sommersuppe med croutons
Lav en dejlig og fyldig suppe på bønner og linser. Sommergrøntsagerne er prikken over i´et. Husk at sætte bønner og kikærter i blød dagen før du vil lave suppen
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Sommersuppe:

    Sæt bønner og kikærter i blød minimum 12 timer
  • 2 Skyl bønner og kikærter
  • 3 Pil hvidløg og løg
  • 4 Hak hvidløg og løg groft
  • 5 Skyl sommergrøntsagerne og skær dem i grove stykker
  • 6 Kom olie i en stor gryde med tyk bund
  • 7 Varm olien op og tilsæt bønner, kikærter og linser
  • 8 Rør godt rundt
  • 9 Tilsæt hvidløg, løg og grøntsager, steg det hele af uden det tager farve
  • 10 Tilsæt hvidvin og lad det koge helt ind
  • 11 Tilsæt æblemost
  • 12 Lad retten småkoge i ca. 30 minutter
  • 13 Skyl persille og den groft
  • 14 Tilsæt grofthakket persille
  • 15 Smag til med salt og peber
  • 16 Suppen må gerne være lidt tyk og rustik
  • 17

    Parmesancroutons:

    Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • 18 Skær brødet i tern af 2x2 cm
  • 19 Pil hvidløg og hak det fint
  • 20 Riv parmesanen på den fine side af rivejernet
  • 21 Vend brød med hvidløg og parmesan
  • 22 Læg bagepapir på en bageplade og kom brødet herpå
  • 23 Bag croutonerne i ca. 10 minutter til de er sprøde
  • 24 Fordel suppen i fire, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen, drys sprøde brødcroutoner på toppen
  • {{recipeDoneText}} Sommersuppe med croutons

Tip

Du kan også bruge hvedebrød som croutoner. Lav en stor portion og opbevar i en lufttæt beholder, så kan de holde sig nogle dage

Opskriften er udviklet af