Sommerrødbeder (Lisbeth Tordendahl)

Kan opbevares i flere dage.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Skær toppene af og skrub rødbederne rene. Skær hver rødbede i 8 både (de aflange i 1½ cm tykke skiver) og kom dem i en gryde. Hæld vand ved så det lige knap dækker, tilsæt lidt salt og kog under låg 10-12 min.
  • 2 Skær imens de vaskede rødbedeblade og –stængler ud i ca. 1 cm tykke strimler og stykker.
  • 3 Bring lidt vand i kog, tilsæt løg og kog uden låg 1 min. Tag løgene op med en hulske og kog derefter blade og stængler i det samme vand, når det atter koger. Kog dem let.
  • 4 Lad alle grøntsager dryppe af og bland dem i en skål med dressingen.
  • 5 Lad retten trække minimum 30 min. inden servering.
  • Så er det spisetid! Sommerrødbeder (Lisbeth Tordendahl)

Tip

(bland evt. en anden olie-eddike dressing, hvis du ikke kan få fat i ovenstående ingredienser) Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Lisbeth Tordendahl.

Opskriften er udviklet af