Æg, dejlige solmodne tomater og en blåbærsmoothie at slukke tørsten i, det bliver en skøn dag!
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1

    Scrambled eggs:

    Slå æg ud i en skål
  • 2 Kom vand, mælk, salt og peber i skålen
  • 3 Pisk massen sammen
  • 4 Tag en pande og kom vindruekerneolie på
  • 5 Kom æggemassen på stegepanden og steg et par minutter
  • 6 Kom rugbrød på en brødrister, og rist brødet på begge sider
  • 7

    Del scrambled eggs i fire

  • 8 Del rugbrødet i halve
  • 9 Server scramle eggs med ½ skive ristet rugbrød til hvert barn og 1 skive ristet rugbrød til hver voksen
  • 10

    Tomater:

    Skyl tomaterne og del dem i halve
  • 11 Kom salt og olivenolie over og vend rundt
  • 12 Del portionen i fire
  • 13

    Grove boller:

    Kom vand i en skål
  • 14 Kom gær i vandet og rør til gæren er opløst
  • 15

    Kom salt, fuldkornsmel, speltmel, havregryn og og kerner i vandet og bland godt

  • 16 Kom hvedemel i dejen lidt efter lidt
  • 17 Ælt dejen i 8-10 minutter til dejen er lind og smidig
  • 18 Kom husholdningsfilm over dejen
  • 19 Lad dejen hæve lunt i 30 minutter
  • 20 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • 21 Læg bagepapir på en bageplade
  • 22 Form dejen til boller og læg bollerne på bagepladen. Lad bollerne hæve i 30 minutter
  • 23 Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gennembagte. Bank bollerne under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne færdige.
  • 24 Lad bollerne køle af på en bagerist
  • 25

    Boller med ost og marmelade:

    Flæk fire boller
  • 26 Kom ost på fire halve
  • 27 Kom marmelade på fire halve
  • 28 Server en halv bolle med ost og en halv bolle med marmelade til hver person
  • 29 Boller med leverpostej, kun til de voksne:
  • 30 Skyl agurken og skær fire skiver
  • 31 Flæk bollerne
  • 32 Smør bollerne med leverpostej og kom agurk på
  • 33 Server to halve boller til hver voksen
  • 34

    Skyr med mysli:

    Skyl jordbær og del dem i kvarte
  • 35 Hak mandlerne
  • 36 Kom skyr, dernæst mysli, honning og mandler i fire lige store glas
  • 37 Kom jordbær på toppen og server et glas til hver person
  • 38

    Blåbærsmoothie:

    Skyl blåbær og jordbær
  • 39 Skræl ingefær og hak den fint
  • 40 Skyl mynte og hak den
  • 41 Kom det hele i en blender og kør til en homogen masse
  • 42 Fordel det i 4 glas og server et glas til hver person
  • Så er det spisetid! Sommerbrunch 2.0

Tip

Du kan også lade bollerne hæve koldt i køleskabet natten over, så skal du kun bruge 25 g gær. Koldhævede boller har mere smag.

Opskriften er udviklet af