Soltørrede tranebær og citrussalat med rødvinssirup

En let og delikat juledessert med julens appelsiner og klementiner. Siruppen har vi kogt af en rest rødvin.

Kilde: Irma krydderiet 4, 2003

Sådan gør du

  • 1 Kom rødvin, sukker og kanel i en lille tykbundet gryde.
  • 2 Lad det simre i ca. 20 minutter, indtil det har sirupskonsistens. Den skal ikke være helt tyk, den bliver nemlig tykkere, når den bliver kold.
  • 3 Skræl appelsiner og klementiner og skær i både, og bland dem med tranebærrene.   
  • 4 Kom frugtsalaten på en desserttallerken, og hæld rødvinssirup over. En skefuld flødeskum eller ricotta sødet med lidt flormelis smagergodt til. 
  • {{recipeDoneText}} Soltørrede tranebær og citrussalat med rødvinssirup

Tip

Hvis du vil give det mere julesmag, så drys med smuttede mandler. Og hvis det skal være lidt nemmere, så køb en færdig frugtsauce i Irma, f.eks. Heibergs passionsfrugt og ingefærsauce.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier